Jelenlegi hely

Állatvédelmi tevékenység

Egyesületünk igyekszik tevékenységét úgy végezni, hogy azzal minél több kisállaton tudjon segíteni. Lehetőségeink azonban végesek.Kérjül, ezt minden állatbarát vegye tudomásul. Nem menhelyként működünk, képtelenek vagyunk talált állatokat befogadni,és őket évekig gondozni. Azt vállaljuk, hogy nyilvántartjuk a talált-elveszett állatokat, s más hasonló szervezetekkel együttműködve megtesszük, amit csak lehet.Ehhez várjuk olyan állatbarátok segítségét, akik felelősséggel gondolkodnak a kisállatokról.

Segítségüket a következő formában nyújthatják:

- természetbeni támogatás
Olyan tárgyi adományokra gondolunk, melyeket használni tudunk az állatok ellátáshoz: faanyag kutyaházak készítéséhez, játékok, vödrök, tálak, pórázok, nyakörvek, gyógyszerek(féreghajtók, bolhairtók,oltások), kötszerek, gallérok,sörsátor árnyékolázhoz,plédek, paplanok

- önkéntes munka
Szeretnénk, ha mentett kutyáinkat sétáltatásal, tanítgatással, szocializálással, esetleges utazni tanítással segítenék, hogy gazdára találás után egy kellemes társává válhasson befogadójának.
Kórházban lévő patronáltjainkhoz látogatóra, sétáltatóra lenne szükség, hogy ne viselje meg őket a bezártság, a baleset.

- ideiglenes befogadás
Keresünk olyan önkénteseket, akik vállalni tudnak kisállatokat saját otthonukba való befogadással, ahol családi környezetben várhatják végleges gazdájukat.

- pénzbeni támogatás
Egyesületünk várja az állatbarátok év közbeni felajánlásait is,legyen az bármely csekélynek tűnő összeg. Amennyiben átutalásához megadja adatait, természetesen adóigazolást állítunk ki a felajánlónak, mellyel a következő évi adóalapját csökkentheti. Amennyiben adott kisállat ellátásához kíván hozzájárulni, kérjük írja az átutaláshoz az állat nevét. Ha konkrét célra adományoz, határozza meg azt(ivartalanítás, állatmentés, baleseti ellátás, oltási költség).
Személyi jövedelemadója 1 %-val is támogathatja munkánkat, melynek nyomtatványát letöltheti honlapunkról.

- örökbefogadás
Legnagyobb segítséget akkor nyújt, ha nem vásárol, hanem örökbe fogad kisállatot, s róla élete végéig felelős gazda módjára gondoskodik.
Az örökbefogadásnak feltételei vannak: ellenőrizzük a befogadó helyet, kapcsolatba maradunk az új gazdával, örökbefogadási nyilatkozatot kell kitölteni, melyben vállalja az örökbefogadó,hogy:

  • A kisállatról élete végéig gondoskodni fogok, őt cserben nem hagyom, soha nem bántalmazom. Tisztában vagyok vele, hogy az állat nem vagyontárgy, nem használati tárgy, hanem érző élőlény, akinek szeretetre, figyelemre és gondoskodásra van szüksége, amit legjobb tudásom szerint megadok neki.
  • Az állatorvosi ellátásáról gondoskodom, éves védőoltásait beadatom.
    Az állatvédelmi törvény által előírt kötelességeimmel és jogaimmal tisztában vagyok, a törvényt betartom.
  • Ha az állat tartását a későbbiekben bármilyen okból nem tudom vállalni, ha más gazdához kerül, illetve, ha elvész vagy elpusztul, valamint, ha elérhetőségeim (lakcím, telefonszám) megváltoznak, értesítem az Örökbeadót.
  • Beleegyezem, hogy az Örökbeadó érdeklődjön az állat után és ellenőrizze tartási körülményeit. Amennyiben a jelen szerződésben foglaltakat nem tartom be, a szerződés érvényét veszti és az Örökbeadónak jogában áll az örökbefogadott állatot visszavenni. Ebben az esetben kérésére az állatot haladéktalanul visszaszolgáltatom.

Állatbaráti tevékenységünk segítését előre is köszönjük!