Jelenlegi hely

Sikertörténetek

2010

Csutka: 1 év körüli szálkás szőrű tacskó szuka. Ember-, gyerek-, kutyaszerető ebke, hálás minden kedves szóért. Kertben és lakásban is tartható, de szívesebben van mindig a gazdi közelében. Nagyon jólelkű kutyus.

Szia, Kedves Klára!

Elnézésed kérem, hogy csak most jelentkezem, de eddig annyi sok mindent kellett megszoknom, és megismernem, hogy nem volt időm hírt adnom magamról!
Szóval, szombaton HAZAÉRTEM, ez már biztos! A kocsiban eleinte egy kicsit féltem, de azután megnyugodtam, mert a gazdiék végig beszéltek hozzám, és rájöttem, hogy nem is olyan félelmetes az utazás. Amikor megérkeztünk, egy kissé mogorva magyar vizsla matróna fogadott, akit azóta már rég levettem a lábáról, és most már nagyokat játszunk a lakásban, és a hatalmas nagy kertben is, ahol jókat kergetőzünk. Van egy kisfiú-nagyfiú, aki a gazdi fia, és őt rögtön megszerettem, mert mindig simogat, meg visz sétálni, amikor a gazdi nincs itthon. Van még itt 2 cica. Na, őket eleinte nem értettem, mert amikor puszikat akartam adni nekik, akkor mindig elszaladtak, de most már alakul a helyzet, mert kezdenek megbarátkozni velem. Csak a gazdi mérges rájuk, mert amióta itt vagyok, (szerintem bosszúból) néha bepisilnek oda is, ahova eddig soha! Lehet, hogy féltékenyek lettek? :)
Amióta itt lakom, mindenki Borgia néven szólít, ezt még néha elfelejtem, de igyekszem figyelni, mert ha szót fogadok, pl.: Borgia gyere, vagy ülj, meg ilyenek, akkor mindig kapok egy falat jutalmat!
Szó mi szó, nagyon jól érzem magam! Van több kosaram, meg párnám is, de én a kanapét neveztem ki magamnak ágynak.
Most búcsúzom. Ja, és a gazdi üzeni, hogy nagyon örül nekem! ( Én is nekik! )

Sok-sok szeretettel üdvözöl mindenkit: Lukrecia Borgia alias: Csutka

Küldök egy képet magamról, ahol egy műcsontot rágok éppen.


csonttal

 

 

Csutka
Csutka, Pepe és Csipesz

Arnold: ennek a fél éves kutyának eredeti gazdája hosszú időre külföldre utazott, ezért volt kénytelen megválni tőle. Sok ideig reménytelennek tűnt, hogy az elhelyezés megoldódik gyorsan. Sírva váltak el egymástól. A 2010-es év szerencsésen kezdődött! Megjöttek az új gazdik, akiknek a nyakába is ugrott, és szívesen száll be velük az autóba! Szerencsés éveket együtt!

Arnold gazdikkal

Lelkes: Hosszú ideig várt gazdájára ez a helyes mopsz szuka, de senki sem kereste. Egy nagycsaládnak viszont elveszett a kutyája, ők nagyon keresték, mindenütt hirdették. Egymásra találtak, s a négy gyerkőccel most már boldogan él ez a kedves kiskutya. Vigyázzatok egymásra nagyon!

Lelkes
Lelkes-család
Lola-Lelkes szundi

Szálka és Tüske: Ezt a két tacskó fiúcskát jószándékú emberek mentették, az úttesten rohangáltak az autók között. Minek nevelte eddig az, aki kidobta? Szégyellheti magát!
A mentést köszönjük a kölykök nevében! Rövid idő alatt szerencsés véget ért az árvaságuk és két fiatal családhoz kerültek, gyerekek és kutyák mellé. Biztosan boldog életük lesz.

Szálka és Tüske
Szálka és a gazdi
Tüske és a gazdi

2009

Kszí: Gazdára talált ő is a mentett babakutyák közül. Kecskemétre utazott egy kedves, fiatal párral. Reméljük, tudja helyettesíteni a régi kutyusukat.

Kszí
együtt
indulás haza

Kuksi: Ezt a kedves kutyulit a százhalombattai Szákom kft. dolgozói találták a kukába dobva. Megmentették, elhozták hozzánk, és hamarosan olyan gazdit talált magának, amilyenről minden kiskutya álmodik. Kulcson szerető hely, kedves kutyabarátok várták� Örülünk, hogy segítettek ezen a szép kutyán!

Kiválasztottak!
Új barátom
Asszonykám
Kuksi

Gyurci cica: Mivel kutyájuk nem lehetett, hát egy cicust fogadtak örökbe. Budapestről mentett cicus ő is. Meleg otthonra, vidám társaságra, jó játszótársra talált kis gazdájában ez a végtelenül sokat doromboló, nagyon bújós macska. Mivel Százhalombattán maradt, biztosan látjuk még, és hallani is fogunk kalandjairól. És milyen jó is az, ha egy kisállattal együtt nő fel az ember!

Jó kis páros!

Csiki: Hónapokig várt e család egy német juhászkutya kölyökre, vagy annak keverékére, aki menhelyre került, vagy ott született-csak azért, hogy máris segíthessenek egy árva állaton! Köszönjük Csiki nevében, hogy őt választották és reméljük, hogy sok örömöt és vidámságot hoz az életükbe!

Csiki gazdikkal
Csíkom a névadóm
Mi együtt

Zafír: Nehéz döntés volt: "a sötét, vagy a világos kiskutya költözzön hozzánk?"Ez a zsemleszínű csodalányka aztán hamar bebizonyította, hogy bizony Ő volt a jó választás. Okos, figyelmes, tanulékony, szép kölyök, aki a "gazdik" drágaköve lett. Külön öröm, hogy Százhalombattán maradt! Várunk a kutyaiskolában!

Zafírral

Sister cica: aki egy aknából került elő testvérkéjével, fecskendőből etetgettük, és minket tekintett anyának, rabul ejtette új gazdáit szép szemeivel és apró termetével. Ez a vagány cicalány nem csak kedves emberek, hanem egy jólelkű és hatalmas kutya társaságát is élvezheti. Csuda egy hely!

Egy cipőorrnyi macsek
Finom meleg új mami
Sister otthon
Védelmező karok közt

Samu: az Érden talált kóborka, aki már kölyökként utcára került, olyan kitűnő gazdát talált magának, aki nap, mint nap sétáltatja, fésüli, tanítgatja, sőt még kutyaiskolába is jár kedvencével. Ez igazán jó kis páros! A kisgazdának bizony be kell bizonyítania családjának, hogy felelősséggel gondoskodik az általa kiválasztott kutyáról. Sikerülni fog neki! Ügyesen tanulnak a kutyaiskolában! Gratulálunk!

Új fiú a családban

Berci cica: Komáromba került ez a szép, teknős tarka cicus. Ilyen színű cicus még nem élt náluk, ezért választották őt. Örülünk, hogy egy ilyen kedves családhoz került a mi kedvenc kis árva cicánk.

Búcsú a Mammától
Indulok haza

Pesti cica: Kedves önkéntesünk autója alá tették ezt a kölyökcicát két testvérével. Mit tehetett volna? Hazahozta őket. A szomszéd kislány azonnal rábeszélte szüleit egyikőjük befogadására. Másnap hazavittek még egy cicust-nehogy unatkozzon az első egyedül. Így lesz egy macskátlan családból cicamentő család!

Pesti

Xénát 2008.nyár végén vemhesen dobták ki Érd és Százhalombatta határában. Önkényes lakásfoglalóként egy hétvégi ház kertjének védett zugába költözött, ahol hamarosan világra hozta kölykeit. Hat hétig nevelgette őket legjobb tudása szerint, mire sikerült mindannyiukat megfogni. Egy kissé félénk, közepes testalkatú, vékonyka, de nagyon kedves, 2-3 év körüli ivartalan szuka, aki lelkesen várja gazdiját!

Xéna:"Csodagazdám lakótelepi lakásba vitt engem, ahol fantasztikus életem lett. Sok simogatás, szeretet, finom falatok. Hát lehet ezeknek ellenállni? S hogy félénk lennék? Dehogy. A közelünkbe jövők közül a nem szimpatikusakat megugatom, mert én hálából megvédem mindenkitől a GAZDÁMAT!


Xéna

Vizsla: 4 év körüli vizsla kan kutya vagyok. Jól nevelt, szófogadó. Imádok rohanni, játszani, főleg kutyahölgyekkel időt tölteni. Mint afféle vizsla, szeretem a meleg puha párnát és a kinti létet egyaránt. Nem zavar a hó, a fagy, de ha rajtam múlna, biztos ágyban aludnék a cserépkályha mellett. Ezért olyan gazdára van szükségem, aki határozottan meghúzza a szabályokat, örök jelzőm, hogy mit szabad és mit nem, hogy ez a teher ne az én kutyaagyamnak okozzon problémát. Imádnám�

Vizsla/ Miksa: Ez a fiatal pár olyan kutyát keresett magának, akivel nagyokat lehet sétálni, kirándulni, de lakásban is jól érzi magát. Miksában megtalálták ezt, ő pedig belevetette magát a gazdik karjaiba azonnal, s már az autójukba is úgy szállt be, mintha egyenesen neki állt volna elő a hintó. Becsüld meg magad Miksa, mert ilyen remek gazdi kevés van!

Hazavisznek!
Hálás vagyok
Miksa kirándul
Pecázunk
Saját ágyamban pihenhetek
Séta szabadon

Wanda egy másfél éves ivartalanított szuka kutya, aki nagyon félénk és bizalmatlan az emberekkel, főként a férfiakkal szemben, de szereti a kutyákat. Kitartó és komoly tréning után már sokat változott. Olyan gazdát keresünk neki, aki határozottan tud tőle megkövetelni különböző feladatokat, foglalkoztatja, mert munka és séta közben elfelejti, hogy ő tulajdonképpen félénk leányka.

Levél egy kedves fiatal pártól, akik örökbe fogadták:

"Kedves Klára!
Szeretnénk tudatni Veled hogy "kis" védenced nagy boldogságot nyújt nekünk. Szóval imádjuk, vagyis megfőzött minket.
Mellékletként küldünk pár képet"csodálatoszsiványszépség"-ről.
További sikeres munkát kívánunk!

Wanda, Helga, Robi"

Örülünk, hogy ilyen jól megértitek egymást! Sok szép évet együtt!

Kiválasztottak!
Ők az új gazdáim!
Árva kutya 2
Mákvirág
Új barátommal Buksival

Mazsola egy kedves keverék ivartalan szuka kutya, "óriás tacskó". Imád rohanni, menni, nem szeret unatkozni. Kedveli a társaságot, jó jelzőkutya, legszívesebben kint van, mert úgy biztosan észrevesz mindent, ami az utcában történik.

Egy kedves hölgy kereste fel Egyesületünket, hogy elpusztult kutyája helyett másikat keressen. Hamar egymásra találtak e lelkes kutyussal, s így már nem üres a ház, mindig várja őt otthon egy hű barát, vagy kíséri bárhová a szeretett gazdaasszonyt.

Mazsola
Mazsola figyel

Pamacs egy 2007-es születésű ivartalanított kan pumi kutya, akiben megtalálható a fajta minden tulajdonsága. Éber, mindenre figyelő, nagyon aktív kutya, szívesen van más kutyákkal, de nem tör a hatalomra. Hangos ugatással jelez az embernek, akit nagyon szeret, bújik hozzá.
Lakásba nem való sem szürke, félhosszú, göndör szőre miatt, sem természete miatt. Csak kertes házban érzi jól magát, ahol van mire vigyáznia, sokat mozoghat, ahol éberségének tanújelét adhatja, de szolgálhatja gazdiját.
Hálás, lelkes kutyus.

Megtalálta egymást gazda és kutya. Végre örülhetünk!


Pamacs

Sára cica: szürke -fehér nóziján foltos cicalány, 2008 márciusi születésű, ivartalanított házi macska. Kedves, szobában és kertben egyaránt tartható. Olyan gazdát keresünk neki, aki legalább olyan figyelmes, mint ideiglenes befogadói!

Sára cicára hamar rátalált egy hölgy, aki a telefonálás után máris érte jött. Reméljük, amilyen gyors volt a megtalálás, olyan gyors lesz az egymásra találás is!

Alíz: Drezda közelében találta meg új gazdáit ez a bájos husky keverék szuka. Hosszú, de nyugodt utazás után azonnal egymásra találtak gazdik és kutyák. Örülünk, hogy ilyen szép és jó helyre került!
Képek : 5 db Nem Magyarország, de szép hely, Ő a barátom, Embereink, Mi gyerekek, Mami

Nem Magyarország, de szép hely
Ő a barátom
Embereink
Mi gyerekek
Mami

Ricsi fajtatiszta, 2002-ben született rhodesiai ridgeback kan. Nemrégiben került hozzánk, mivel gazdája külföldi munkát kapott, ahová sajnálatos módon a kutyát nem tudta magával vinni, ezért megkért minket, hogy keressünk neki új gazdit. A tervezett utazás miatt chipje és útlevele is van a kutyának. Ricsi szereti az emberek társaságát, illetve jól kijön más szuka kutyákkal is, az egyedüllétet nehezen viseli. Viszonylag nyugodt természetű, de ha bármilyen esemény történik a környékén, hangos ugatással jelzi azt. Eddig lakásban lakott, a gazdi ágyában aludt, igazán jó dolga volt. Egy gondoskodó, sok időt a kutyára szánó, határozott gazdát keresünk neki, aki képes átformálni az ő megrögzött szokásait, és újakat bevezetni.

"Végre van saját, kizárólagos gazdám!"
Székesfehérvárra került egy nagyon kedves házaspárhoz, akik olyan szeretettel fordultak Ricsi felé, hogy ő rögtön megérezte, itt a lehetőség! Birtokba vette az udvart, megmondta a magáét a szomszéd kutyának, és imádja új gazdáját és gazdasszonyát. A sok játék, a feltétlen szeretet, a megkövetelt fegyelem biztos pont a számára. Boldog közös életet!

Ricsi
Ricsi fáradtan a kosárban
Ricsike gazdival
Ricsike hazaindul

: Ezt a helyes barna-fehér foltos keverék szuka kiskutyát bedobták a lakótelepen egy erkélyre, aminek lakásában hónapok óta senki nem lakott. Két napig sírt, ugatott, fagyoskodott étlen-szomjan saját piszkában, míg végre sikerült kimenteni. Most már jól van. Becsült születési ideje:2008.szeptember. Imádja az embereket, a kutyákat, nagyon lelkes, figyelmes lurkó.Alsó állkapcsa hosszabb a felsőnél-csukaharapású, de ez az ő pofijának előnye. Rövid szőre ellenére szeret kint lenni, még este sem bújik be a kutyaólba. Termete kicsi marad, de szíve csordultig van szeretettel. Lakásban és kertben egyaránt tartható.

már a fotójával levette a lábáról a gazdiját. Személyes varázsa meggyőzte őket, haza kell, hogy vigyék!

Szetti: az örökmozgó, gazdaimádó, túlzott emberszeretetéről hírhedt kutyalány úgy tűnik, családra lelt. Ez a kedves, de tapasztalt család tudja, hogyan kell vele bánni, így aztán mindenki boldog! Örülünk, hogy sikerült beilleszkednie, és hogy jól érzik magukat együtt! 2 db kép,Puszi-nyuszi, Itt lakom

Puszi-nyuszi
itt-lakom

Polly
2007 születésű szürke ivartalan nőstény cica, aki eddig vadon élt, ennek ellenére nagyon kedves és bújós. Bal szemén egy valószínűleg verekedésből származó sérülése van, amely kezelés alatt áll, de ez nem hátráltatja semmiben.

Fényképeznek! De rémisztő!
Polly a polcfoglaló

2008

Steffi: ez a szép tacskó kutyalány battai gazdához került! Kedves, gyerekszerető, ragaszkodó kutya. Szép élet vár rá új gazdájánál.


Stefivel

Szidi Másfél éves, ivartalanított tacskó keverék szuka. Eddigi élete során leginkább indokolatlan bántás, verés, éhezés, szomjazás jutott osztályrészéül, végül utolsó segélykiáltását egy kutyabarát meghallotta. Akkor már csak pár perce lett volna hátra, ugyanis a lánca majdnem fulladását okozta. Gyerekek dobálásának, gyújtogatásának, kegyetlenségének volt kitéve nap, mint nap. Keressük azt az embert, házaspárt, aki hazavinné magához, szeretgetné, sétálna vele nagyokat, dobálná neki a labdát, mert szeret futkosni. Eleinte biztosan tartózkodó lesz, de ha biztonságban érzi magát, kedves, hűséges társsá válik. Nagyon gyorsan tanul, biztosan kedves és hűséges barát lesz. Kutyákkal -legyen az bármilyen nemű és méretű- nagyon nagy egyetértésben él.

Végre megtalálta egy kedves hölgy magának . Az autóba úgy ült be, hogy tudtuk, szívesen megy, jó emberhez kerül a sok szenvedés után! Szép életet feketeség!

Szidi
Szidi labdával
Szidi és a gazdi

Egon: Ez a fiatal tacsikeverék kutyagyerek egy lovas tanyán született. Nemtörődöm "gazdái" elől mentettük meg őt és Tücsi nevű anyját. Majdnem egy éven át kerestünk neki igazi, jó gazdát - s lám megtaláltattak! Egon kedves arcával rabul ejtette a gazdasszonyt, s ő úgy döntött, ezt a fehér sálas kutyafiú hozzájuk költözhet.

Egon és a gazdik
Egon és az ő boldogságai

Sajnos a család tragédiája miatt Egon újra hozzánk került. Szomorkodott napokig a volt gazda és a kutya egyaránt.
S láss csodát! Kedves régi ismerősök látogattak el hozzánk, és szerettek rögtön bele Egonunkba. Ez kedves házaspár elfogadta a kutyát, ahogy van, jó és rossz tulajdonságaival együtt. Szeretetben élnek azóta is - legnagyobb örömünkre Százhalombattán!

Tücsök: a kölykök kisördöge bújt belé! A napi rumli csinálás a fő tevékenysége, pedig ő volt a legszendébb az alomból. Most már biztonságban érzi magát, kitűnő gazdikra talált, akikkel kölcsönösen szeretik egymást. Javulj, okosodj és gyere hozzánk kutyaiskolába ! Őt is százhalombattai fogadta örökbe!

Tücsök és a család
Egy átlagos nap
Lazulás

Zsömi: ez a fiatal keverék kutya egy nagyon kedves családhoz került Almásfüzitőre. Milyen jó, ha egy szülő segíti lánya vágyinak teljesülését, és ott áll mellette, hogy a közös neveléssel egy remek kutyájuk, hű társuk legyen! Ez a kutyafiú különleges karácsonyt szerzett gazdijainak, és ő olyan ajándékot kapott, amire minden árva kutya vágyik.

Első kép a gazdimmal
Ő és én
Lemerültem

 

Dorka: "Nagyon játékos, kedves, és nagyon gyorsan nő!!! Ha picit jobb idő lesz szeretnénk kirakni a kertbe,egyelőre bent lakik velünk,de már kijárkál magától,és már nem olyan félénk!Szóval jól érzi magát,és nagyon szeretjük!"- írta a gazdi első levelében. Örülünk a jó híreknek! Szép, hosszú közös életet kívánunk! Ő is százhalombattai lakos maradt!

Hazaviszem

 

Mia cica: Ez a bájos cicalány egy fiatal házaspárhoz került, ahol már kisgyerek is van. Mivel Mia mindig a gyerekek nyomában volt nálunk, hát örömmel töltött el, hogy árvasága csak rövid ideig tartott. Biztosan szép, nagy macskává serdül, és megbecsüli gondos gazdáit.

Hazamegyek

Manyika: 2007-es évjáratú fantasztikus szálkás szőrű tacskó keverék szuka kutya százhalombattai gazdinál! Jó embereknek jó kutya jár! Három gyerek mellé negyediknek fogadták be őt, és már teljes egyetértésben élnek együtt. Jó látni őket sétálni a városban(Százhalombattán), hallani a kalandjaikról. Milyen jó, ha összeillik kutya és a gazdik!

Manyika és a gazdik
Manyika ölbe baba

Ügyes (nőstény) és Mázli (kandúr): Egy szép nyári délután, az erdőben lovagolva találta kidobva ezeket a cicusokat, két állatbarát. Alig volt nyitva a szemük, taknyosak, betegek és éhesek voltak. Szégyellje magát az, aki ezt tette velük!
Most már egészségesek, vidámak, játékosak, és végtelenül kedvesek. Becsült születési idejük 2008. május 15.

Ügyes szintén Százhalombattán maradt, egy kisgyerekes család kedvence lett.
Mázli igazi mázlistaként egy fiatal párnál próbálja pótolni előző cicájukat. Teljes sikerrel. Dorombolásával, bújósságával hamar meghódította új gazdáit!
Örülünk, hogy ezek a szegény árvák jó helyre kerültek.

Ügyes
Mázli
Dolgozunk
A mázlista
Döntöttem. Megyek.

Dixie egy nagyon barátságos, kedves vizslalány, akit gazdájától kellett elkobozni, mivel rossz körülmények között, megkötve tartották. 2007 júniusi születésű. Kezdeti félénkségét mostanra levetkőzte, láthatóan egyre jobban érzi magát - nagyokat játszik társaival. Mikor hozzánk került sovány volt, de testsúlya szerencsére folyamatosan gyarapszik. Játékos, mozgékony, szeretetéhes kutyus, s nagyon várja új gazdáját, akivel nagyokat sétálhat és futkározhat.

Csomádi vagány szoba-kutya lett ebből a hányattatott-sorsú, soványka kutyából. Reméljük, hogy eddigi keserű élete tovább édesedik, mint ahogy a képek is mutatják, mert ezek alapján úgy tűnik, hogy megtalálta az álom-gazdijait.

Dixie mosoly
Dixie nézés
Utazás
Családom
Csíííz!
A fotelunk

Bob és Bobek: egy év körüli, szálkásszőrű tacskó keverék kan kutyák. Az M0 autóúton fogta be őket nagy nehézségek árán egy állatbarát. Nagyon élénk, kedves kutyák, talán testvérek. Emberekkel, gyerekekkel és más állatokkal szívesen barátkoznak. Együtt, de külön-külön is örökbefogadhatóak. Méretüknél fogva lakásban és kertben egyaránt tarthatóak.

Bobek: egy fiatalasszonyhoz, lányához és édesanyjához került Érdre, akik szívesen magukhoz vették volna Bobot is, de már ő lett volna ott a harmadik eb, így szét kellett választanunk a testvéreket. Bobek hamar feltalálta magát, nagyokat hancúroznak a kislány gazdival.

Bob
Bob és Bobek együtt
Bobek
Begazdisodtam!!
Bobek gazdára talált

Bob: pesti vagány tacsi lett ebből a nagyhajú hippi-kutyából. Egy idősebb kutyus mellé került társnak, aki szeretettel fogadta, megosztotta vele a gazdikat. Reméljük, hogy olyan sok örömet okoz majd gazdáinak, mint amennyit nekünk!

Bob gazdival

Lepke Diósd határában kóborolt ez a másfél év körüli labrador retriever keverék szuka (már ivartalanított), s hozzászegődött egy golden retrieverhez, (akinek gazdája sajnos nem tudta őt befogadni) talán nem véletlenül - a hasonló vonzza a hasonlót. Lepke eleinte bizalmatlan és félénk az emberekkel szemben, de ha feloldódik, akkor kedves és bújós kutyává válik. Nagyon jó jelzőkutya, a betörő nem fog vele megbarátkozni. Jól kijön más kutyákkal, a macskákat viszont nem szereti. Lakásba nem való.

Ez a könnyűléptű kutyalány két erős férfiembert vett le a lábáról. Első simogatásra megbarátkoztak, minden zokszó nélkül szállt be az autóba, s boldogan mosolyogva ment százhalombattai otthonába. Gyönyörű házat őriz, zöld pázsiton heverészve tölti napjait és imádja új gazdijait.

Lepke
Lepke és a gazdik
Lepke otthon
Stipi stop, Ő az én gazdim!

Pici gazdája elvesztését lassan heverte ki, de a sors most kárpótolta ezt a helyes tacsilányt a hányattatásai miatt. A nálunk eltöltött fél év, illetve egy hosszú utazás után megérkezett új gazdájához Németországba. Az őt örökbefogadó hölgy szinte első látásra beleszeretett új kutyájába, s ez a szimpátia kölcsönösnek bizonyult: Pici rögvest felmászott új gazdája ölébe. Reméljük, hosszú boldog életük lesz együtt!

Pici
Portré
Pici az új gazdival

Öcsi: ez a gyönyörű, fiatal német juhász kan Picivel érkezett hozzánk és a gazdi halála miatt kellett gazdát keresni neki. Nehezen heverte ki a szeretett mami elvesztését, csonttá soványodott, levert, kedvetlen lett. Nehezen sikerült ebből az állapotból kilábalnia. Mostanra, új családja és Miro doktor hathatós segítségének köszönhetően egyre jobban érzi magát. Sok sikert a közös élethez!

Öcsi és az új gazdi

Pajtit a legkeményebb hidegben lökte ki valaki egy autóból. Egy rövid ideig az utcán élt, majd örökbe fogadták, de sajnos meg kellett válnia gazdájától apportírozó kedve miatt - ugyanis hazavitte a szomszéd tyúkjait. Ezután került hozzánk, s végül néhány hónap elteltével megtalálta a neki való gazdikat, Nadapon. Olyan családhoz került, ami minden négylábú álma: nagyokat sétálnak a környéken, rengeteget játszanak, labdáznak, barátkoznak a szomszéd kutyákkal.

Pajti a gazdikkal
Pajti labdázik
Pajti otthon

Tequila: Ez a kedves és bájos leonbergi keverék kutya rekord gyorsasággal gazdára lelt, egy nagyon kedves házaspár személyében. Új környezetébe gyorsan beilleszkedett és azóta is lesi a gazdik minden kívánságát, akik természetesen mindent megtesznek, hogy ez a nagydarab szeretetgombolyag boldog lehessen.

Irány haza
Tequila mosoly

Wanda: Ez a gyönyörű keverék kisasszony rabul ejtette új gazdáit szép szemével és csokoládébarna orrocskájával. Úgy ült be velük az autóba, mint aki tudja, végre hazamegy. Új otthonába érkezve, kisajátította magának a gazdasszonyt, és onnantól fogva minden rezdülését leste. A nagy közös séták összekovácsolják a kis családot.

Wanda
Wanda és új családja

Egon: Ez a fiatal tacsikeverék kutyagyerek egy lovas tanyán született. Nemtörődöm "gazdái" elől mentettük meg őt és Tücsi nevű anyját. Majdnem egy éven át kerestünk neki igazi, jó gazdát - s lám megtaláltattak! Egon kedves arcával rabul ejtette a gazdasszonyt, s ő úgy döntött, ezt a fehér sálas kutyafiú hozzájuk költözhet.

Egon és a gazdik

Mazsola: Érte Egon küldte a gazdikat. Mint kiderült Mazsolát nem tudta kiverni fejéből a családfő, s ahányszor Egonra nézett, mindig eszébe jutott, hogy milyen jó lenne, ha rajta is segíthetnének. Közösen meghányták-vetették a dolgot és néhány héttel később, ez a tekergő és szófogadatlan lurkó már együtt taposta a gyepet Sóskúton Egon pajtással. Kívánunk e két kutyához nagyon sok kitartást, illetve, hogy sok örömöt és vigaszt leljenek az ő vidámságukban és bohócságukban!

Mazsoláék

 

2007. és korábban

Lakli, Maya, Shiva
ezeket a cicakölyköket egy kedves százhalombattai házaspár fogadta örökbe. Eljöttek egy cicáért, de nem volt szívük szétválasztani a testvéreket, így hárommal tértek haza. Reméljük, hogy azóta is örömet szerez nekik a három szőrgombóc.

cicacsalád

Asztor
Vecsésre került ez a gyönyörű német juhászkutya egy fiatalemberhez. A kertet az első pillanattól fogva őrizte, csak a baromfiudvar lakóival voltak problémái. A sok séta, a következetes nevelés és a szeretet meghozta gyümölcsét; egy jól nevelt házőrző lett a gazdi kedvence.

Asztor gazdival
Asztor lak

Big
Big, állatszerető emberek által mentett kutya, akit csontsoványan, férgesen, oltatlanul kellett haladéktalanul elhozni "otthonából" ez év tavaszán. Testi és lelki gyötrelmeit néhány hónap alatt kiheverte, megerősödött, s játékos, kedves kutya lett belőle. Júliusban lelt új otthonra - panziónktól két utcányira - ahol kuvasz barátnőjével kiválóan megértik egymást, nagyokat játszanak, s őrzik a házat rendületlenül. Örülünk, hogy ilyen közel van hozzánk, s várjuk szeretettel a kutyaiskolába, mert biztos, hogy okos kutya lesz belőle.

Big vagyok
Indulhatunk
Megtaláltam a gazdikat

 

Rozsdás (most már Lola) egy több gyermekes, kedves családhoz került vidékre. Kezdeti félénksége már a múlté, s a család cicájával is jó viszonyt ápol. Fejedelmi lakhelye van a ház teraszán, nagyokat sétál a gazdikkal, s már bizonyos vezényszavakra szófogadóan engedelmeskedik. Bundája fésülését is vidáman fogadja, ha közben csontot majszolhat.
Bízunk benne, hogy a továbbiakban is legalább ilyen jól érzed majd magadat, Lola!

Birtokba vettem a házat
Játszunk
Első itatás

Buksika
2007. júniusában sikeresen örökbe adtuk a mi kis Buksikánkat. Új otthona Diósberény lett, ahol kitűnően érzi magát, új családja szereti, a gyerekekkel jól kijön, azonban a házőrzésben még nem jeleskedik. Reméljük, ha megszokja új helyét ez a probléma majd megoldódik, s ő lesz a betörők réme; addig is kutyatársai végzik helyette a munkáját. Kívánjuk, hogy Ő legyen a község leghangosabb kutyája az elkövetkezendő évek során!"

Buksika új gazdival

Epszilon:
egy kedves középkorú házaspárhoz került, és hamar megbarátkozott új környezetével. Hatalmasakat sétálnak és kirándulnak együtt. Le nem veszi szemét új gazdáiról, egyszerűen imádja őket és ez kölcsönös. Ennek a mázlista kutyának szívesen lenne minden árva a helyében: nagy nyargalászások a Duna-parton, utazás mindenfelé a gazdikkal, rengeteg játék és határtalan szeretet� reméljük ez a boldogság mindvégig így marad!"

Epszilon alias Sziszi
Örökbe fogadtam Őket
Táncolunk
az árnyékom
futás utánam
gyertek csak, mutatok valamit
ismerkedés a természettel
jövök már
itt vagyok
körülnézek
megfoglak
megfogom a labdát
   
várjatok meg
   

Tücsi mama kutya néhány hányattatott hónap után megtalta a gazdit! Csepp kölykével együtt még vendégszeretetünket élvezi, hízókúrán vannak, és bátorságot igyekszünk tölteni Tücsikébe, aki egy bájos és kedves csajszi. Néhány hét és a gazdi költözik egy családi házba, ahová azonnal ő is mehet. Babája pedig saját gazdihoz! Végre megnyugodhat, jó helyen , szeretetben élhet!


Tücsi és kölyke barátkozik

védem a kölykömet

 

Nagybuksi
2006.
05. 15-én született német juhász keverék kan kutya . Családi környezetben nevelkedett, igazán gyerekszerető és macskaszerető kutya, akinek költözés miatt kellett megválnia családjától. Figyelmes, szeleburdi eb, alig várja, hogy foglalkozzanak vele, hogy feladata legyen. Jól képezhető, járt kutyaiskolába.


Nagybuksi

Nagybuksi portré

Nagybuksi figyel

Nagybuksi kiváncsi

Nagybuksi egy két gyermekes család ebkéje lett, ahol a lányok vállalták a vele való sok törődést, játékot, szeretetet.Boldog kutyaéletet!

Tulúz
Ez a kedves, bújós cica családot választott magának. Szeret kint sétálni , barátkozik a ház másik két macskájával, a kutyával és folyton azt lesi, mikor jön már ki valaki a házból. Ha ez megtörténik, mindig az emberek lába között tekereg, mindenbe belemászik, mindenről tudni akar, és leginkább nem akar semmiből sem kimaradni. Jól érzi magát, tanul egerészni.


Tulúz első lépései a fűben

Tulúz ismerkedik a világgal

Delma
Olyan családhoz került, ahol a legtöbben szeretnének kutyák lenni. Saját kuckó, egy védelmező magyar vizsla barátnő, több sétáltató gazdi, szép kert, esténként betakargatás, sok szeretet. Nem kell ennél több egy szálkás szőrű tacskónak, akit előző "gazdája" elhanyagolt, bántott, éheztetett. Légy boldog Delma kutya!


Delma

Delma, Lady és Kata

Delma ivartalanítás után

Delma a kutyaiskolaban

Delma otthon

Alfa
2006. július 25-én egy Ercsiből érkezett család szeretett bele ebbe a kis kan kölyökbe ( Bogi kutya kölyke) . A gyerekek azonnal a szívükbe zárták, a nagypapa pedig nagy izgalommal várta, hogy otthon mit fog szólni az ő öreg szuka kutyája, aki mellé tanoncnak kerül ez a szerencsés kutyaflótás. Hosszú boldog együtt töltött időt kívánunk!

Köszönjük az adományt a többi árvánk nevében is!

Alfát választjuk
Alfa
Alfa és a kis gazdi
Alfa hazaindul

Béta
2006. július 17-én egy azonos korú fajtatiszta német juhászkutya lány (Sába) mellé fogadta örökbe Bétát ( Bogi kutya egyik kölykét )egy gödöllői házaspár és fiaik. A két szuka nagy barátságban volt egymással megismerkedésük óta, így külön köszönet, hogy együtt maradhattak. Reméljük, holtig tartó hűséges barátok és a család igazi társai lesznek.
Köszönet a támogatásért!

Sába és Béta új családjukkal

Delta
2006. június 10-én Deltára (a megmérgezett Bogi kutya kölykére ) talált nálunk egy úr, aki mindenképpen meg akart menteni egy árva kutyát. Sikerült!! Ez a fiatal kan kölyök nagy lendülettel vetette magát a gazdis életbe. Ölebként fogadta a mindig vágyott simogatásokat. Sok örömben legyen részük!
Köszönjük a támogatást!

Örökbefogadás

Sindy/Linda
2006. július 10-én végre egymásra talált gazda és kutya. Linda figyelmesen követte a gazdi minden mozdulatát. Egy érdi családi ház kertjének őrzése mostantól a feladata. Gazdasszonya is hamar megbarátkozott vele, és az ismerkedés után Linda boldogan foglalta el a már odakészített kutyaólat.

Linda
Linda
Linda
 
Linda új gazdijáva
Linda új gazdijáva
 

Turbó:
2006. május 22-én Fiatal gazdikra talált ez a játékos magyar vizsla Érdre.
Együtt örülünk Veletek!

8 hónapos magyar vizsla kan. Kedves kutya, kajla kamasz, autózni szeret, szépen közlekedik pórázon, szobatiszta, barátságos kutyákkal, gyerekekkel egyaránt.

Turbó boldog
Turbó
Turbó ismerkedik
Turbó örül
 
Turbópillantás
 

Szabatini
2006.04.05-én gazdára talált.
Fantasztikus egymásra találás volt, azonnal elfogadták az új gazdával egymást. Boldogan ült be az őt hazaszállító járműbe és örökbefogadóinál pillanatok alatt birtokba vette a kertet, a kutyaházat és a gazdihoz legközelebb eső bejárat előtti lábtörlőt. Boldog gazdis életet Szabatini!
Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A teljes történetet lásd a www.lelenc.hu weboldalon a fórumon belül Szabi név alatt.

Szabatini műtét után
Szabatini
Mosolyogjunk
Szabi és az új gazdi
 
Szabi új otthon felé indul
 

Mona
2006.04.10-én őt is örökbe fogadták.
Ivartalanítva, megkozmetikázva érkezett az új helyre, ahol ideiglenes befogadója elmesélte, hogy:

pl azt, hogy szobatiszta. Rá 2 percre Móna szépen bekakilt a nagyszoba közepére.
pl. azt, hogy Móna teljesen barátságos és nagyjából csöndes kutya. Rá 2 percre morgást hallunk a kisszobából és Móna a földön lévő 2 plüsskutyára morgott teljes erőből.
pl. azt, hogy a fotelba, stb még hívásra sem hajlandó fölmenni (úgy egyáltalán nem akart sehova felugrani eddig), egyedül ha kinyitottam az ágyat, oda lehetett becsalni. Rá 2 percre Móna felugrott a fotelba és szépen elhelyezkedett.
Ennyitől sem gondolták meg magukat."

Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A teljes történetet lásd a www.lelenc.hu weboldalon a fórumon belől Móna név alatt.

Mona
Mona gazdát keres

Micó
2006. április 21-én örökbefogadta gazdasszonya ezt a fiatal házi macskát. Szerezzetek sok örömöt egymásnak!

Megtaláltuk egymást
Indulhatunk hazafelé
Őt választom

Cicó
Érdre került ivartalanítva egy sokmacskás, többkutyás családhoz, ahol kutyák és macskák a gazdák kívánságára tiszteletben tartják egymást. Reméljük, ez a kedves, de nagyon félénk cicalány megbarátkozik új környezetével.

Cicót választom
Ne félj
Új otthonba indulás

Szofi:
2006.január 13-án egy kedves család látogatott meg bennünket Tárnokról és azonnal egymásba szerettek.Szofi levele nagy boldogságról tanuskodik. Külön öröm, hogy olyak jó gazdikhoz került, aki érezte, hogy mi is nagyon szerettük ezt a kutyalányt és maguktól jelentkeztek ezzel a kutyalevéllel.


Levél Szofitól

Collie két éves tricolor skót juhász szuka, akit 2006. január 14-én fogadtak örökbe Bátaszékre. Mindössze egy napot töltött nálunk a kötelező megfigyelés után! Gyors gazdira találás után boldog és hosszú életet kívánunk, a gazdiknak sok örömöt benned!


Búcsúzunk

Együtt az új gazdákkal

Mancit Horányban találták, egy jó ideig ideiglenes befogadónál lakott másik három kutyával. Jó bulikat szerveztek - kisétáltak a környékre, ám a lakók ennek nem örültek.Most nálunk várja szerető gazdiját. Manci fiatal, nagyon kedves, derűs, ivartalanított szuka kutya.

Németországban talált új gazdát. Vagy a gazdi találta meg őt? Lényeg, hogy szuper helyre került, ahol nagyon szeretik.

 

Prím 2000-ben született tricolor angol szetter úr, kedves, bújós.Gárdonyból hoztuk el betegen, soványan. Rettentő körülmények között éltek társaival egy állítólagos tenyésztőnél. Felépült, meleg szívű gazdára lenne szüksége.

"Ágybakutyaként" éli boldog kutyaéletét egy fiatal gazdasszonynál, Budapesten. Rátaláltak egymásra!!

 

Betti
Csúnyán sérült lábbal került be az Illatos útra...
Még nincs 1 éves, de élete utolsó két hónapjában már kapott eleget :((( Egy agresszív hajléktalan mellett élt...
Most panzióban van, és gazdira vár ez a német juhászkutya keverék szuka!

Ő egy végtelenül kedves kutya, aki Szárra költözött egy családhoz, ahol végre nincs egyedül, ahol szeretik, nem bántják és most már örülhet, ugrálhat boldogan és cipelhet mindent, amit a szájában elbír! Reméljük, hogy hamar elfelejti a borzalmakat, amit átélt élete első évében és sok hosszú évet tölthet kedves örökbefogadóival mindannyiuk örömére!

 

MaciLaci
MaciLaci október óta dekkolt az Illatos úton. Nem kellett senkinek a csendes, kedves, bújós nagy maci, mert az egyik szemére vak
Az emberek nem is tudják mit hagytak ki, amikor észre sem vették őt! Kerti kutya létére bármit megtesz a kedvünkért, szépen jön pórázon, az autóba is be tudtuk imádkozni, a rendelőbe is bekúszott, pedig ilyesmit tán még életében nem csinált. Mindezt folyamatos farkcsóválással tette. Folyamatosan megfeledkeztünk róla, hogy az egyik szemére nem lát, mert meg sem rezzen, ha arról az oldaláról megérintjük, tökéletesen bízik bennünk.
MaciLaci nem egy tini, legalább 8 éves, de jó kiállású kaukázusi keverék úr Tekintélyt parancsoló méretével akkor is elriasztja a betörőt, ha a teraszon napozik, a gazdit elkísérgetné, amíg a kertben tesz-vesz, hogy legyen kivel beszélgetni munka közben.


MaciLaci

MaciLaci
MaciLaci mosolyog
MaciLaci
MaciLaci portré

Először gazdához került, ahol nem érezte igazán jól magát. Utána egy olyan ideiglenes befogadóhoz költözött, aki úgy döntött, ezt a csodamackót véglegesen befogadja, s így nem kell többet várnia a gazdijára - mert megtalálta! Köszönet a jóságért!

Szemi
6 év körüli fekete óriás snauzer kan kutya, akit az M7-en elütöttek.Székesfehérváron megmentették az életét, majd többszörösen törött lábának térd- és csánkizületét kimerevítették, hogy megmenthessék. A csontok összeforróban. Hónapokig egy kicsi ketrecben élt magányosan. Most végre újra jár. Igazi snauzer. Erős akaratú, komoly kutya. Jó gazdát keresünk neki, aki tudja, hogy kell bánni ezzel a fajtával, és erős kézzel kormányozza a helyes úton. Nagyon vágyik egy jó helyre, gazda mellé. A kozmetika rá is ráfér, ahogy az idő engedi, snauzer fazont kap.

Szemi októberben
Szemi portré
Szemi utazik
Szemi
Szemi törött lába

A csoda az csoda. Megtalálta őt egy fiatalember, akivel pillanatok alatt egymásba szerettek. Vele és a családdal nem utálatoskodik, nem morgolódik, hanem szereti őket. Kozmetika után rá sem lehetett ismerni, olyan gyönyörű lett! Lábaiból vettek már ki lemezeket, de még van is benne� majd idővel azok is kikerülhetnek. Fájdalmai elmúltak, teste és lelke egyaránt gyógyul! Örüljünk!!

 

Brúnó
Ez a fiatal 2-3 év közötti kan labrador retriever Szadára került , ahol egyedüli birtokosa lett egy nagy kertnek és háznak. Na jó a gazdi is ott él. Mindketten fiatalok és lelkesek! Sok szép évet együtt!

Orbit
Kelekótya tacsifiú, aki nem tudott egyedül lenni. Valószínűleg ezért is került az utcára. Ha nem volt emberközelben- rombolt. Nehéz volt erről leszoktatni, de odafigyeléssel, foglalkozással, intenzív, ingergazdag környezettel kedvezően befolyásoltuk a viselkedését. És lám� egy fiatal pár és a Mama befogadták- jól érzik magukat egymás társaságában! Maradjon is így mindig!

Tupák
Ez a kedves cica egy emésztőből lett kimentve egy kisfiú által, aki hazavitte, megfürdette, ápolgatta, szeretgette- de nem tarthatta meg. Bájos, hálás kismacskaként karácsony előtt szerető gazdikra talált! Ők még a lakásba is beengedték, melengették, testét, lelkét gyógyítgatták, s mostanra már komoly macskagyerekként egerészni jár!

Hópihe
Ő egy bűbájos, félénk kisasszony, aki hányattatott sorsa miatt borzasztóan bizalmatlan volt. Mikor gazdajelöltjei az örökbefogadható kutyákat nézegették, minden kutya körülöttük ugrált-őt kivéve. Na ezért választották ezt a visszahúzódó kutyalányt. Bánatos szeme, ijedt arca megfogta őket, s tudták, hogy ők óriási türelmükkel és nyugalmukkal meg fogják őt szelídíteni és akkor újra bízni tud majd az EMBERBEN. És így is lett! Mitöbb! Átvette otthon az irányítást még a 3 éve rottweiler kan felett is! Ő a környék fő házőrzője, gazdái és kutyatársa legkedvesebb barátja! Köszönet a gazdiknak a jó helyért és a sok szeretetért!