Jelenlegi hely

Kutyakiképzés

 

Várunk korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül minden tanulni vágyó kutyát gazdival együtt. A jelentkezés alkalmával be kell mutatni az oltási könyvet, melyben a veszettség és a kombinált oltás egyaránt érvényes. Bolha és kullancs fertőződés ellen nyakra csepegtethető spoton készítményelet ajánlunk a biztonság érdekében.

Feliratkozás a kutyaiskola levelező listájára
 

 

Befizetendő díjak: Egyesületi tagsági díj, mely adott naptári évre vonatkozik:5000 ft
Kiképzési díj, melyet havonként kell befizetni: 4000 ft
Alkalmankénti díj: 1500 Ft
Mindkét díj minimumként került megállapításra - nagyobb összeggel az egyesület munkáját lehet támogatni!

Kutyakiképzők:
Vadász Tamás vagyok, "civilben" informatikusként dolgozom.
Az első kutyámat  10 évesen kaptam szüleimtől.
A Robi névre hallgató keverék juhászkutya sok mindenre megtanított. A kezdetektől jártam vele kutyaiskolába, csodáltam az intelligenciáját, és igazán élveztem azt, ahogy együtt tanultunk.
Elválásunk története győzött meg arról, hogy a kutya és ember közötti kapocs nagyon összetett. A köztudottan kialakuló falkabeli alá- illetve fölérendelt kapcsolat mellett létezhet egy szorosabb kötelék is.
Azóta sok kutya megfordult a kezeim között. Belekóstoltam a versenyzésbe, de ami igazán megfogott, amiben igazi kihívást találtam, az nem más, mint a hétköznapi kutya-ember kapcsolat és problémái.
Az iskola tematikáját is az ilyen általános problémák köré építettem fel.

Ozmitz Klára vagyok, most gyerekeimmel vagyok otthon, és gyakorlom a legszebb hivatást: az anyaságot.
Gyerekkoromban szüleim és nagyszüleim építkezésbe kezdtek. A környéken élő kóbor kutyák mind körém sereglettek-alig várták, hogy délutánonként megérkezzek. A szüleimet a frász törte ki ettől, ezért kaptam egy kutyát, foglalkozzam inkább azzal, ha már annyira vágyom rá.
Ez 1978-ban történt. Csoki egy német juhászkutya szuka volt. A nagymamáméknál lakott (3 km-re tőlünk, mert lakásban nem tarthattam!), oda kellett lejárnom szabadidőmben minden nap, ha a kötelességeimet elvégeztem otthon. Ekkor ment a tv-ben a népszerű Kántor sorozat, hát elhatároztam, nekem is ilyen fantasztikus kutyám lesz. Bújtam a Kutya újságokat, a fellelhető szakirodalmat, kerestem a kapcsolatot kutyakiképzőkkel, és kísérleteztem - mit, hogyan lehetne megtanítani a kutyámnak.
Innen a kiképzés iránti szerelem.
Különösen érdekel a hétköznapi emberek hétköznapi kutyájának képzése, mert azt gondolom, hogy ez sokkal nagyobb feladat, mint versenykutyát képezni egy szuper adottságokkal rendelkező kutyából.
Úgy érzem, minden kutya egy csiszolatlan gyémánt, s a mi kezünkben a csiszoló.

Mindketten valljuk, hogy nincs megoldhatatlan probléma, csak idő és megfelelő módszer kérdése, hogy megtaláljuk a kulcsot a kutyánkhoz.
Ha megértjük a kutyánkat, elcsodálkozunk, milyen könnyű irányítani, tanítani őt, és milyen jó együtt élni vele- neki pedig velünk.

fegyelmi munka:

csoportos kiképzés keretében tanítjuk a gazdákat a kutyákkal való helyes bánásmód elsajátítására, miközben engedelmességi feladatokat hajtanak végre, pl. ültetés, állítás, fektetés, apportírozás, pórázon közlekedés, közömbösítés. Haladó csoportban szabadon követés, helyben maradás, behívás, előreküldés, nyomozás

 

őrző-védő munka:

zsákmányszerző, vagy védő ösztönre alapozott kiképzés, felugatás, fürkészés, fogás, eresztés, segéd elfogása,kísérése.

 
 
 
 
   

agility:

ugró, bújó, érintő zónás akadályok leküzdése, szlalomozás

 
 
 
 
 
 
   

flyball:

akadálysor önálló végrehajtása, végén labdaelkapás, majd annak gazdához való apportírozása, versenyben egy másik kutyával

 
   

felkészítés kiállításra:

fegyelmezett magatartás kialakítása, közönbösítés, ringdresszúra.